Motala Verkstad Group förvärvar Rolls-Royce maskinverkstad i Kristinehamn

 

Kristinehamn, den 11 juli 2016

Motala Verkstad Group AB (MVG) förvärvar delar av Rolls Royces produktion i Gustavsvik i Kristinehamn. Förvärvet är ett led i MVG:s strategi att driva konsolideringen av tung maskinbearbetning, svetsning och montering i norra Europa för att bli en ledande produktionspartner på marknaden.

”Detta är på flera sätt en viktig affär för oss och stärker vår position som en ledande produktionspartner inom kvalificerad maskinbearbetning. Vi fördjupar vårt produktionspartnerskap med en strategiskt viktig kund som Rolls-Royce och vi ökar vår närvaro ytterligare inom det marina kluster som finns i och runt Kristinehamn”, säger Björn Lifvergren, VD för MVG.

”Genom förvärvet ökar vår förmåga och kapacitet. Vi får nu tillgång till en modern och konkurrenskraftig maskinverkstad, som kommer att attrahera kunder och leda till ökade affärsmöjligheter för MVG”, säger Björn Lifvergren, VD för MVG.

Hans Jr. Johansson, VD för Rolls-Royce AB säger: ” Vi välkomnar MVG som ny granne vid vår anläggning i Kristinehamn. Vi ser fram emot vårt framtida samarbete med MVG som strategisk produktionspartner till Rolls-Royce!”

Övertagandet sker den 1 oktober 2016.

För mer information, kontakta:

Anders Holm, VD

Motala Verkstad Group AB

tel: 070-3104317

e-post: anders.holm@mvg.se