Motala Verkstad Group förvärvar legotillverkande Gasellföretag i Malmö

Camilla Olofsson VD FMI

Camilla Olofsson VD FMI

Motala verkstad Group MVG förvärvar den Malmöbaserade legotillverkaren FM-Industri, specialiserad på svarvning, fräsning och slipning av medelstora metalldetaljer till tillverkningsindustrin. Säljare är Detell Investment AB. FM-Industri är nominerade till Dagens Industris Gaselltävling som äger rum den 30 oktober i Malmö. - FM-Industris breda maskinpark och erfarna operatörer klarar att möta de höga krav vi ställer på utvecklingsmöjligheter och framåtanda i våra portföljbolag.

MVG tillför kapital och helhjärtat engagemang i mindre och medelstora onoterade bolag med potential för tillväxt och nya resultatnivåer.

- Förvärvet av FM-Industri ger oss möjlighet att utveckla och korsbefrukta våra övriga innehav vad gäller kunskap och effektivitet.

FM-Industris produktion av komplexa detaljer med korta ledtider och utmärkt precision är ett mycket bra komplement och koncernens industribolag kan nu tillsammans aspirera på att ta sig in på helt nya marknader.

- Vi vill uppfattas som en innovativ samarbetspartner till våra kunder. Kvalitet och leveransprecision är våra främsta ledord, säger FM-Industris VD Camilla Olofsson.

FM-Industri har 35 anställda och bedriver sin verksamhet i Fosie i östra Malmö. Bolaget startades 1955 och har haft samma ägare sedan 1996. Omsättningen uppgick 2012 till drygt 55 MSEK och bolaget gjorde samma år ett resultat på EBIT-nivå på 9,5 MSEK.

Dagens Industri korar varje år sedan fjorton år tillbaka Sveriges Supergasell, alltså det företag som har vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren. En Gasell har en omsättning som överstiger 10 Mkr, minst tio anställda och har minst fördubblat sin omsättning om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret. Vidare ska Gasellföretaget ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, ha ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt och i allt väsentligt ha vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner samt ha sunda finanser. (Källa: www.di.se/gasell)