HR Manager till Motala Verkstad Group

Vi har inlett en resa inom MVG där målet är att bygga upp en verkstadskoncern med fler produktionsenheter. Planen är att fler företag ska bli en del av MVG och så sent som i början av 2016 förvärvades MVG i Kristinehamn (fd. Scana Machining). Vårt intellektuella kapital - alla medarbetare - är vår viktigaste tillgång för att nå företagets mål. Det är högt prioriterat att integrera företagen och våra nya medarbetare i gruppen. Detta genom att stärka samarbete, främja gemensamma arbetsmetoder och system samt skapa en gemensam företagskultur baserat på värderingarna: Engagemang, Respekt och Ansvar.

Som HR Manager hos oss är ditt uppdrag att skapa en professionell och värdeskapande HR-funktion. Arbetet drivs processorienterat och verksamhetsintegrerat på ett sätt som direkt bidrar till företagets affärsmål. HR arbetar aktivt med att stärka MVGs ledare i det dagliga ledarskapet för att möjliggöra utvecklingen och framgången hos medarbetarna och verksamheten. Bland annat innebär detta:

  • Ansvar för att implementera, harmonisera och kommunicera HR-strategier och processer inom hela HR-området
  • Ansvar för att kvalitetssäkra och driva det operativa HR-arbetet
  • Aktiv medverkan i företagets förändringsprocesser
  • Säkerställa ett affärsnära HR-arbete
  • Ansvar för fackliga kontakter, MBL-information och förhandlingar

Vi söker dig med erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete inom tillverkande industri. Du har erfarenhet från operativt och strategiskt ledningsgruppsarbete samt förhandlingar. Om du har erfarenhet av företagsförvärv samt integration av verksamheter är det meriterande. Vi ser att du har relevant akademisk utbildning inom HR eller motsvarande erfarenhet.

För oss är det viktigt att du har ett etiskt och professionellt förhållningssätt med hög integritet och gott omdöme, att du inger förtroende och har förmåga att få genomslag för dina idéer. Du är trygg och stabil med en god självinsikt samt är självgående och prestigelös. Din kommunikation är tydlig och rak samtidigt som du är lyhörd. Genom öppenhet, delaktighet och dialog entusiasmerar du din omgivning.

Vi erbjuder dig en central roll med omväxlande arbetsuppgifter i ett företag som är under en spännande utveckling. Du kommer utgå från Motala och reser mellan produktionsenheterna ca 2 dagar i veckan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ekstam Search&Selection varvid vi hänvisar initial kontakt med dem.

Intresserad? Skicka då din ansökan senast 4 september till apply@ekstamsearch.se och märk din ansökan med "HR Manager".  För mer information är du välkommen att kontakta vår konsult Ann Ekstam på tfn, 0733 94 64 26 eller Anna Wikström på tfn, 0730 37 60 06.